Prylar för smådjur


Prylar för smådjur


Om du inte känner dig bekväm med en katt eller hund som går runt löst i din bostad så kanske något att mindre djur kan vara ett bra husdjur för dig. Små gnagare som man har i bur, exempelvis kanin, marsvin eller hamster brukar vara ett populärt husdjur, speciellt hos barn. Även om även dessa djur kräver mycket tid, kärlek och omvårdnad så kan det vara enklare att ta hand om än vad en katt eller hund är, bland annat för att man slipper träna dem på att bli rumsrena och de behöver inte så mycket uppfostran.

Burar och vattenflaskor

När man funderar på att köpa ett djur så är det alltid bra att läsa på mycket om det djuret innan och speciellt om vilka prylar till djuret man behöver ha hemma innan man får hem sitt nya husdjur.
Kanin, marsvin och hamster är tre olika djur och har olika behov men trots detta så finns det en hel del likheter i vilka prylar djuren behöver. Eftersom dessa djur bor i bur så är bur självklart en pryl som behövs och vilken bur du behöver beror på vilket djur du ska ha. En liten hamster behöver en mindre bur med mindre mellanrum mellan gallret än vad den större kaninen behöver för att ge ett exempel. En hamster kommer behöva lite andra saker i sin bur än vad kanin och marsvin har, exempelvis ett hjul som den kan springa i samt att de brukar gilla att ha rör och liknande att krypa i. Små djur som dessa brukar dricka sitt vatten ur en speciell vattenflaska som fästs på utsidan av buren och sedan har en metallpip som sticker in i buren. När det kommer till maten så räcker det med en vanlig liten skål, men självklart kan du även köpa en skål som är till för just det ändamålet om du vill.

Leksaker till smådjur

Om det är en hamster du vill köpa så kommer du behöva köpa lite mer aktiveringsprylar än vad en kanin och marsvin behöver, de två sistnämnda är mer stillsamma djur medan en hamster gillar att arbeta och vara aktiv mest hela tiden. Förutom hjulet att springa i som vi nämnde ovan kan en hamster gilla att man bygger upp en gång/labyrint med rör som den kan springa i och gömma sig i. Men även till marsvin och kanin finns det en del leksaker att köpa – för visst är det så att vi djurälskare kan inte få nog av att köpa prylar till våra husdjur. Bra leksak som alla gnagare kan behöva är just saker som de kan gnaga på, för att kunna hålla sina tänder i bra skick. Det finns leksaker som är tillverkade just för det ändamålet, oftast tillverkade i trä eller rotting som ditt djur kan gnaga på utan att du behöver oroa dig för att det ska få i sig saker som är skadliga. Det finns även aktiveringsleksaker, likt sådana som man har till hundar som man fyller med godis och sedan får djuret kämpa för att få ut det ur leksaken.