Prylar för hunden


Prylar för hunden


Nästan alla som äger en hund kan vittna om att hunden räknas som en familjemedlem och naturligtvis vill man köper saker till sin familjemedlem. En del produkter är så klart nödvändiga att ha som hundägare så som mat- och vattenskålar, koppel, borste och sax till pälsen om du har en långhårig hund och liknande saker men sedan finns det även mycket saker som man vill köpa till sin hund av rent nöje. Här hittar du tips på både nödvändiga och onödiga men mycket roliga saker till din hund.

Saker en hund behöver

En del prylar är väldigt svåra att klara sig utan och dessa saker behöver du egentligen ha köpt hem redan innan du får hem din hund. Du kommer att behöva ha mat- och vattenskålar, koppel, pälsvårdsprodukter och liknande, men bara för att sakerna är nödvändiga så behöver de inte vara tråkiga. Det finns stort utbud när det kommer till dessa produkter och du kommer garanterat hitta några som du och din hund gillar. När du ska köpa koppel till din hund måste du bestämma vilket slags koppel och vilket halsband du vill ha, ska du ha fast eller halvstryp halsband, vanligt koppel eller flexi-koppel? Det är bara några exempel på olika val. Men vilket du än väljer så finns det olika färger, former, material och mönster. Kanske vill du ha ett svart diskret eller så vill du ha ett som är neonrosa med glitter på?

Även mat och vattenskålar finns i modeller och material och minst lika många färger och former. Köp det du tycker är fint och passar in i ditt hem, vem har sagt att en hundmatskål inte är inredning? Det som är viktigast för hunden är vilket foder som finns i, hur skålen ser ut är för ditt nöje.

Leksaker för hunden

Köpta leksaker är något som absolut inte när nödvändigt för din hund, det finns gott och leksaker ute i naturen som du och din hund kan använda er av – men självklart vill man köpa lite roliga leksaker till sin älskling. Det finns många bra leksaker som ni kan använda er av ute för aktivering men också leksaker som är till för att stimulera hjärnan hos din hund. Hundar är smarta djur och behöver hög stimulans. De flesta hundar brukar uppskatta leksaker där du gömmer mat eller hundgodis och som hunden sedan behöver kämpa lite med för att få tag på maten/godiset. En perfekt leksak för hunden att ha inomhus för att inte bli uttråkad. Dessa leksaker har många bra fördelar, de stimulerar hunden att tänka själv, ta initiativ och lösa problem vilket leder till att hunden får bättre självförtroende.

Övriga prylar till din hund

Det finns även en del prylar till din hund som kan vara nödvändiga i vissa fall, beroende på vad du och din hund har för livsstil. Om din hund ska åka bil behöver du ha galler eller en bur, alternativt säkerhetsbälte för hunden om den ska sitta på ett säte. Ska ni åka båt behöver din hund en flytväst och i vissa fall kan det vara lämpligt med täcke eller väst på din hund, exempelvis en reflexväst om ni är ute mycket i mörkret.